20-03-07

andere blog

Na wat problemen met deze blog, ben ik intussen overgeschakeld op dirkverleyen.blogspot.com Allen daarheen... Deze blog blijft gewoon bestaan voor wie eens terug wil bladeren in de tijd (voor mezelf dus ;-)

15:51 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-07

Het loopt weer lekker...

Het lijkt erop dat de moeilijke weken achter de rug zijn. Niet alleen zijn de professionele zorgen voor de toekomst van de baan en heb ik de verhuis wat uit mijn hoofd geband, fysiek komt het lijf weer op gang na 5 opeenvolgende dagen getraind te hebben. Maandag eens getest wat ik mag verwachten over 500 meter schoolslag : een tijd rond de 10' zit er wel in, bijzonder matig maar wat wil je als je nooit zwemt... Dinsdag dan toch tijd genomen voor een rit van 100km richting Vlaamse Ardennen en tot mijn verbazing ging het best goed. Deze keer geen vermoeidheid of lege benen. Woensdagavond tenslotte een looptraining, die toonde dat ik mijn adem alvast terug heb. Nu mogen de beentjes wat rusten, want 't is nodig. Ik zie het wel zitten om er zaterdag in de Veloopzwem eens een lap op te geven, het is altijd plezant als er geen prestatiedruk mee gemoeid is.

10:59 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-03-07

Rust roest...

Wat een mooi weertje momenteel ! Zo ook het voorbije weekend, al was het 's morgens nog behoorlijk fris. Welk nieuws ? Wel, tijdens de werkweek heb ik zo goed als niets getraind. Woensdagavond ben ik wel naar de looptraining getrokken, maar na een paar intervallen moest ik er de brui aan geven want het liep voor geen meter. Wellicht nog niet gerecupereerd van Oostende-Brugge, in combinatie met een verkoudheid. "Fris" het weekend in dus... Maar rust roest, op termijn dan toch. Mijn hartslag schoot zaterdag direct omhoog van zodra er tegen de wind moest worden gevochten, dit tijdens een groepsrit van zo'n 90km. Dan ging het de week ervoor toch beter. Zondag stond de eerste zomerrit met ons klassiek groepje kilometervreters op het menu. Al vrij snel voelde ik dat ik niet eens gerecupereerd was van de dag ervoor. Deze keer ging de hartslag niet omhoog, maar de benen wilden niet mee. Ik moest me zelfs hoofdzakelijk beperken tot volgen en aanklampen. De tocht voerde ons eerst langs Gistel en Bekegem, langs Brugge naar Blankenberge, via Damme terug naar Brugge en opnieuw richting zee. Ik was bij thuiskomst na 130km compleet uitgeput, wat een verschil met enkele weken geleden !! Maar zo snel als conditie achteruit kan gaan, zo snel kan ze er terug zijn, zeker gezien de brede basis van deze winter. Ik vind deze week hopelijk wel voldoende tijd om toch wat van dit mooie lenteweer te profiteren. Deze middag duik ik echter voor 't eerst het zwembad in, de Veloopzwem weet je wel...

10:48 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-03-07

Oostende-Brugge 10 mijl

Wel kijk aan, de titel zegt het al : zondag toch deelgenomen aan de opener van het stratenlopenseizoen, Oostende-Brugge. Na een quasi sportloze week (dinsdag 40 minuten gelopen) heb ik mij vrijdagavond geforceerd om toch maar eens een intensieve looptraining te doen, om te zien hoever de conditie was gezakt. De test viel mee, er was een duidelijke terugval, maar in feite nog niet te erg. Deelnemen aan een loopwedstrijd op zondag was dus wel haalbaar. Niettemin voelde ik mij geregeld erg moe, en op andere momenten weer springlevend. Zo ook zaterdag tijdens een groepsrit op de fiets, zo ook tijdens de opwarming voor de loopwedstrijd. Ik besloot dan ook om behouden te starten, want nergens kan je je meer verbranden dan in Oostende-Brugge, waar het stikt van de toppers en het tempo sowieso zeer hoog ligt. 3'14 na één kilometer in pakweg 70e positie, het zegt genoeg... Er stond een vrij stevige wind, schuin op kop, dus het was zaak om bij een groepje te blijven. Er vielen al snel scheuren en ik merkte dat ik moest opschuiven, dus even een tussensprint geplaatst naar een grote groep, 20 meter verderop. Het vermoeide gevoel bleef overheersen, dus ik focuste mij op het volgen van het tempo. Nochtans had ik genoeg jus in de benen om op te schuiven, telkens er gaten vielen. Zo behield ik de aansluiting terwijl de groep alsmaar dunner bevolkt werd. Het was op de tanden bijten, kopwerk kon ik niet doen, maar eigenaardig genoeg kon ik aanklampen tot aan de meet, waar ik 3e werd van onze aanvankelijke groep. In de uitslag werd ik 36e in 55'23, geen denderende tijd op zich, maar rekening houdend met de tegenwind best OK ! Ik denk wel dat er ongeveer een minuut van mijn conditie van 2 weken geleden af is, maar dat kan ook zijn ten gevolge van een sluipend virus. Ik zit momenteel met een flinke verkoudheid, maar gelukkig zonder koorts, zodat ik deze week toch nog wel een enkele rustige looptraining kan doen. Al zou ik ook eens het zwembad moeten opzoeken om te zien hoe lang zo'n 500 meter nu is. Op 17 maart staat inderdaad de Veloopzwem op mijn programma, voor de fun en als doorgedreven training.

11:53 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-07

Andere prioriteiten

Met uiteraard wat spijt in het hart, heb ik beslist om op sportief vlak tijdelijk een stap terug te zetten. Niet alleen de nakende verhuis en de verbouwplannen slorpen aardig wat energie en tijd, het is vooral op professioneel vlak dat mijn job nu meer tijd van mij vraagt. De komende weken en maanden kunnen zelfs cruciaal zijn aangezien er bij de voornaamste cliënt ingrijpende herstructureringen plaatsvinden die ook naar mij toe hun weerslag kunnen hebben. Het is duidelijk dat ik tijdens de werkweek amper tijd zal hebben om te trainen, maar ik zal natuurlijk proberen om toch een aantal keer per week te lopen en in het weekend te fietsen, doch niet met een competitiedoel. Zoals het er nu naar uitziet zal ik forfait geven voor de komende wedstrijden. We zien wel wanneer, maar : I'll be back !

10:49 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |