11-12-06

Aftellen maar...

Voila, de laatste week naar Kasterlee is er dan eindelijk, een week om nog wat te recupereren, de wedstrijd reeds in je hoofd te lopen en fietsen en je af te vragen of je er nu al dan niet klaar voor bent... Wel, wat dat laatste betreft, ik zou er nu toch klaar moeten voor zijn. Vorige week geen echt lange trainingen meer : maandag een rustdag, dinsdag een eerder korte tempoloop aan 3'40/km en woensdag de meest intensieve training, namelijk eerst 50 km op de koersfiets aan een hoog tempo en daarna bijna 20km gelopen met daarin 6x 1000m aan tempo 3'30". Na deze training had ik een kleine blessure aan de voet, net onder de enkel en aan de bovenkant van de wreef. Blijkbaar had ik mijn schoen te vast aangesjord, want mijn voet stond op die plaats helemaal dik. Dan maar 2 rustdagen ingelast en hopen dat het snel geneest ! Ook in het weekend heb ik enkel gefietst, behalve een tweetal kilometer lopen om de voet eens te testen en vast te stellen dat het wel in orde komt. Zaterdag heb ik het moddergevoel aangescherpt tijdens een toertocht in de Hertsbergse bossen. De Vlaamse modder is toch andere koek dan de Kempense smurrie, in feite kan je veel zwaardere parcours voor de wielen krijgen dan in Kasterlee ! Het werd dus een vrij intensieve tocht van bijna 4 uur, ik had het toch nog eens nodig om deze week een "deftige" fietstraining te doen. Op zondag volstond een ontspannen tocht op de koersfiets van zo'n 80km om aan een weektotaal te komen van 10 uur, ideaal als je 't mij vraagt in de afbouw naar de wedstrijd toe.

11:17 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes Dirk, ik denk dat je er klaar voor bent!
Hopelijk blijf je op D-day gespaard van materiaalpech en fysieke kwaaltjes, zodat je echt beloond wordt voor je noeste trainingsarbeid.
Veel succes!
Gert

Gepost door: Gert Van den Abbeele | 12-12-06

Morgen staan mijn 2 duimen naar boven gericht, mijn wijs en ringviners gekruist en klop ik de knokels van de andere vingers kapot op het hout :-)

Podium!

Brace

Gepost door: Brace | 16-12-06

De commentaren zijn gesloten.