21-08-06

Serieuze terugval !

Helaas minder goed nieuws : waar ik aanvankelijk dacht zeer goed gerecupereerd te zijn van de Powerman van Geel, aangezien een fietstochtje op dinsdag werkelijk heel vlot verliep, voelde ik mij vanaf woensdag maar slapjes. Vrijdag was het wel beter en ik ging er van uit dat ik na 5 dagen wel voldoende fit zou zijn voor de duatlon van Halle, met een uitdagend fietsparcours. De start was meer dan heftig en er was geen andere keuze dan voluit te gaan. Met de nodige moeite kon ik opschuiven en wisselen waar het hoorde. Op de fiets voelde ik mij aanvankelijk beresterk want op een mum van tijd reed ik de kloof toe naar ploegmaat Benny Coopmans. Na enkele ontsnappingspogingen, die echter niet meer opleverden dan een voorsprong van 20 meter, voelde ik echter dat ik steeds op mijn adem trapte en recup nodig had. In de 2e en 3e ronde was ik in feite blij dat ik kon afstoppen voor Benny, die echter bij het ingaan van de 4e en laatste ronde weer werd gegrepen. Ik demarreerde nog 2x in die laatste ronde maar moest telkens vaststellen dat ik de inspanning na een tijdje moest onderbreken, wat niet normaal is. Integendeel moest ik normaal in staat geweest zijn om van de groep weg te rijden. Nog voor de wissel wist ik reeds hoe laat het was en inderdaad, na enkele honderden meters lopen stak opnieuw de pijn aan het middenrif op, nog veel heviger dan in Geel. Ontgoocheld heb ik dan de laatste kilometer al joggend en wandelend afgemaakt. Ook nu nog voel ik mij allesbehalve fit en ben ik heel snel buiten adem. Een bloedonderzoek brengt hopelijk aan het licht wat er scheelt. Deelname aan de SP in Maldegem, komende zaterdag, blijft dus onzeker : als ik mij niet 100% voel, dan start ik niet want ik zou graag topfit aan de start staan in Grevenmacher op 3 september...

10:58 Gepost door Dirk in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Kop op dirk!!!! Hoi dirk,ik zou het kopje niet laten hangen want je hebt 5 dagen tevoren pas een powerman gedaan en goed gepresteerd als je ziet van waar je komt!Niet vergeten dat je enkele jaren geen competitie gedaan hebt(trainen is geen competitie)Z'on powerman zit bij de toppers zelfs enkele dagen in de kleren!Ik had ooit een gesprek met armand v.d.smissen en die zei dat hij er tot de woensdag stijf van was!(dus)Je gaat dit jaar nog knappe wedstrijden afwerken man!Ook nog enkele minderen maar volgend sezoen ga je terug regelmaat in je prestaties zien man!
Groetjes en tot zaterdag in de criquelion misschien?

Gepost door: pantani | 21-08-06

niet overdrijven hé Dag Dirk, niet overdrijven hé. Ik denk niet dat er van een serieuze terugval sprake is. Op 5 dagen tijd kan uw conditie niet zo'n duik genomen hebben. Wellicht zijn de verklaringen voor uw mindere prestatie te zoeken in de voor u te korte afstand en misschien gewoonweg een off-day, een slechte dag. Vergeet niet dat je uw doelstellingen voor dit seizoen al bereikt hebt. Alles wat er nog bij komt is bonus! En... er zullen nog mooie prestaties bijkomen, daar ben ik zeker van!

Groeten en tot binnenkort!
Pieter

Gepost door: pieter bracke | 22-08-06

De commentaren zijn gesloten.