15-05-06

Waar zijn de duatlons ?

Tja, de wedstrijdkalender zit maar slecht in mekaar blijkbaar : behalve een recreatieve duatlon op 5 juni in Elsegem, is het al wachten tot begin juli voor de volgende SP-manche te Kortrijk. Best vervelend als de goede vorm er is. De voorbije Powerman was eigenlijk snel verteerd, de snelle groepsrit op woensdagavond vormde geen enkel probleem maar ik heb me tot de laatste 15 km gedeisd gehouden. Op vrijdag naar Gent met de fiets en terug en enkele snelle stukken ingelast waar ik toch 42 haalde met een lichte tegenwind ! Zaterdag 13 mei heb ik dan een eerste loopintervaltraining gedaan, namelijk 5x 800m met 400m rustig ertussen, dit op een verlaten atletiekpiste in Stene (best handig, zo vlakbij !). Ik heb meteen ondervonden dat die intervaltrainingen broodnodig zijn want waar ik vroeger makkelijk rond 2'24 liep, begon ik nu met een ontstellende 2'42, wat ik geleidelijk kon terugbrengen naar pakweg 2'34. Het zal nu wel snel beteren, al let ik erop om voldoende rust in te bouwen, ik heb nu al genoeg blessures gehad. Het motto wordt dan ook : wat minder loopkilometers, maar zoveel mogelijk kwaliteit, lees tempoloop, interval of lange duur.

18:04 Gepost door Dirk | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

blessureleed Dirk, echt een leuk idee om met een blog te starten! Het ziet er allemaal heel fraai uit. Ik denk dat ik een trouwe bezoeker word.
Alvast veel succes in je 'nieuwe' duatloncarrière! Met jouw talent zal je achterstand na blessure snel goedgemaakt zijn.
Over blessures gesproken, ik lig ook alweer twee maanden in de lappenmand (achillespees). Jammer, want ik was deze winter goed op dreef.

Gepost door: Gert | 15-05-06

De commentaren zijn gesloten.